Nye handlevaner

I Bergen, landets nest største by, bør vi ha flere vintage- og second handbutikker. Fokus på gjenbruk og 'smart living' er stort, og etterspørselen etter vintage- og nybrukte klær øker.

 

På nettet selges, byttes og kjøpes det i store volum. Det er bra. Men det er ikke nok, Skal vi få til en større endring i og for samfunnet og verdens klima, må vi alle handle annerledes. Ja, bokstavelig talt handle. Vi må handle på nye måter. Endre på hvordan vi shopper, kjøper og bruker.

Brukte varer/klær må være tilgjengelig i fysiske butikker, over disk. Se, kjenne, prøve og føle, slik vi gjør det med nyproduserte klær. Handel av brukte varer må alminneliggjøres, bli en del av bysentra, handlegater og sentre. 

 

Det er ikke mye som skal til, som en start. Vi kan alle begynne med å legge inn enkelte innkjøp av brukte varer., Det finnes så mye fint brukt å få kjøpt. Godbit på godbit. 

 

Og joda, vi skal fortsatt kjøpe nye varer. Det skal i hvert fall jeg. Men, det er det å finne en balanse i innkjøpene, en god kombo av nytt og brukt.

Selv tenker jeg at nye ubrukte ting som kjøpes, bør (må i alle fall prøve) være noe jeg enten ikke finner brukt og/eller har en kvalitet, design eller attraktivitet som gjør at andre sannsynligvis vil bruke det etter meg. 
Det viktigste er å begynne et sted. Alt er bedre enn ingenting.

 

Mitt største bidrag til #detgrønneklesskifte var å brette opp ermene, og rigge for åpning av butikk.
Litt av et styr, men verdt et forsøk. Tror jeg. Det blir mitt lille bidrag til klimaregnskapet, og et stort bidrag til Bergen sentrums butikkmiks. I all beskjedenhet.

 

En ny jobblivsstil. .

 

Juliet :)
Instagram: @paulinavintage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Utvalgt innlegg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Siste innlegg

April 9, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Søk etter tags
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Råd og tjenester innen kultur, marked og kommunikasjon
Les mer >>>

STEMNING

Ta en titt >>>

KOM INNOM 

Hvor & Når >>>

FØLG OSS 

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2016 by Balgobin Consulting Proudly created with Wix.com